Over mij

Hallo daar! Bouke Koning hier, en wat fijn dat je hier komt lezen. Graag vertel ik je wat meer over mijzelf, wat mij bezig houdt en wat mijn passies zijn. Misschien hebben we gedeelde passies of kunnen we dingen met elkaar delen. Laat het mij weten!

Op deze website heb je wellicht al wat indrukken gekregen over het werk wat ik doe. Divers zoals je wellicht hebt opgemerkt. Waarom? Omdat het de dingen zijn die ik leuk vind om te doen! Een afspraak die ik met mezelf heb gemaakt; doe de dingen die je leuk vindt. Naast alles wat je op deze website ziet staan, doe ik in mijn vrije tijd nog meer leuke dingen. Verderop laat ik dit aan je zien.

Mijn andere passies

Actief als 1e scheidsrechter bij de 1/8e finale van het nationale bekertoernooi, met internationaal scheidsrechter Koos Nederhoed.

Volleybalscheidsrechter

Ik ben ontzettend betrokken bij (wat mij betreft) de mooiste en leukste sport die er is: volleybal! Al van kinds af aan beoefen ik deze sport en beleef ik er veel plezier aan. Ik vond het werk van scheidsrechter al erg interessant als klein joch en vanaf mijn 18e verjaardag besteeg ik zelf ‘de bok’. Sinds een aantal jaren fluit ik op de top van Nederland, de Topdivisie. Dat is het op één na hoogste niveau van Nederland. Nog 1 stap verwijderd van de Eredivisie.

Naast het fluiten ben ik ook betrokken bij de internationale wedstrijden die in ons land worden gespeeld, als official. Ik vervul dan de taak van e-scorer. Ook dit is erg waardevol om te doen en erg leerzaam. Mijn taak is dan de vastlegging van het wedstrijdverloop en het optreden als direct assistent van de beide scheidsrechters. Dankzij de vele contacten heb ik een erg groot volleybalnetwerk waar ik altijd met plezier mee samen werk.

Wil je meer weten over volleybal? Kijk dan op www.volleybal.nl. Meer weten over de organisatie? Kijk dan op www.nevobo.nl.

Live-interview met Jan-Michiel van der Gang tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum.

RTV Noordoost-Friesland

Het presenteren van evenementen is niet zomaar gekomen. Ook vanaf mijn 18e verjaardag kwam ik in aanraking met het medium radio, via Radio NOF (toen nog). De jaren daarna groeide deze lokale zender uit tot een streekomroep met nu de naam RTV Noordoost-Friesland, met een enorme professionaliseringsslag. Ook het aanbod werd enorm vergroot. Zo is de omroep sterk online aanwezig en draait het de hand ook niet om voor grote TV-producties. Als vrijwilliger draag ik mijn steentje bij in de projecten die worden opgezet, zowel achter de scherm als voor de schermen. Fijn om met enthousiaste vrijwilligers dergelijke projecten neer te kunnen zetten. Binnen de omroep heb ik al allerlei functies gehad, van telefonist tot presentatie van het wekelijks sportprogramma ‘Runwei Sport’ en presentator van de jaarlijks ‘Sport- en Ondernemersverkiezing’.

Meer weten? Check dan zeker www.rtvnof.nl voor alles over deze prachtige omroep.

TV-opnames vanochtend voor @rtvnof in Kollumersweach. De streekomroep is weer dichtbij en betrokken. Resultaat aanstaande maandag te zien om 10.00 uur op kanaal 20 bij @kabelnoord of stem af via YouTube en Facebook.
Superleuk! De digitale versie van het interview over De Quizshow. Deze kon je lezen in de Mei-editie van de leukste krant van Noordoost-Friesland: De Westereender. Wij zijn supertrots op dit artikel, omdat het een mooie weergave is van de historie en waar we nu druk mee zijn. Nogmaals dank aan Klasina van der Werf Tekst & PR voor de heerlijke tekst. Krant gemist? Wij delen deze graag met je!
We staan in de krant! Hoe leuk is dat!! Een tijdje terug hadden we bezoek van @klasinaw voor een interview over De Quizshow. Vanaf nu kun je dit mooie vrolijke stuk lezen in de leukste krant van Noordoost-Friesland: @dewestereender. De quiz van gisteravond was er nu alweer eentje om niet weer te vergeten. Binnenkort kun je het hele artikel lezen. Kun je niet wachten? Haal dan nu de krant uit de bus of check westereender.nl.
#online #quiz #passie #entertainment #bedrijfsfeest #personeelsfeest #dorpsfeest
Vanmiddag de eer en het genoegen gehad om de bekerfinale van de dames te e-scoren. Helaas de herenwedstreid niet vanwege besmettingen. Wie weet op een later moment nog? Thuis gekomen met dit mooie aandenken. Dank @nevobo ! #volleyball #escore #tochietsvanvolleybalindezetijd
Hij is weer negatief! Dat betekent dat ik morgen mijn tweede eredivisie wedstrijd mag fluiten. Dit keer Lycurgus tegen Talentteam Papendal. Kijk je mee? Vanaf 15.30uur kun je deze wedstrijd volgen op volleybal.nl.
Je bent oh zo de wereld aan het proberen, tot het uiterste! Stiekem kan ik daar toch wel van genieten. Wat ben je een mooi mannetje en wat doe je het toch goed. #naastheitopdebank #patateten #frikandelhadjealop #pretface #gruttebroer
Aanstaande zaterdag een bijzondere avond voor de boeg. Aangewezen op mijn eerste officiële eredivisie wedstrijd. Fijne ontwikkeling in mijn missie. Erg veel zin in met overigens een fijne collega! Overigens wel direct met een verdrietig randje vanwege het plotselinge overlijden van Olaf Ratterman, coach van SSS. #scheidsrechter #volleybal #volleyscheids